Sféry globalizace - Jeníček, Vladimír
Vytváranie nových podmienok v hospodárskom prostredí v dôsledku globalizácie svetového hospodárstva. Spoločenská sféra ako druhý rozmer vzrastajúcej globálnej zložitosti. Rôznorodosť globalizácie a jej odraz v politických zmenách. Úloha štátu v globalizovaných ekonomikách.