Predáva lacnejšie, predá viac jedine spotrebiteľ rozhoduje, čo a kde bude kupovať - Dzurová, Mária
Situácia v prihraničných oblastiach je veľmi nepriaznivá pre slovenských obchodníkov. Kríza maloobchodu. Dôvody, ktoré by mohli viesť k zníženiu cien potravinárskych výrobkov. Pomohla by optimalizácia pohybu a zásoby tovaru, zoskupovanie maloobchodníkov, znižovanie nákladov.