Európska únia, modely ekonomických systémov a zákruty transformácie slovenskej ekonomiky - Iša, Ján
Integrácia krajín do európskych ekonomických štruktúr. Procesy, ktoré v súčasnosti ovplyvňujú vývoj Európskej únie (EÚ): upevnenie postavenia vo svetovom hospodárstve, inštitucionálna reforma, rozširovanie EÚ. Transformácia ekonomiky a modely ekonomických systémov: anglosaský model, európsky model, východoázijský model. Transformácia slovenskej ekonomiky.