Zahraničnopolitické koncepcie politických strán na Slovensku koncom tridsiatych rokov 20. storočia - Bystrický, Valerián
Rozdielne reakcie slovenských politických strán na medzinárodné problémy v zložitých pomeroch koncom 30. rokov. Zástancovia prozápadnej a provýchodnej orientácie. Vývoj Komunistickej strany Československa koncom 30. rokov, jej celková politika a názory. Profil Hlinkovej slovenskej ľudovej strany, jej politické kontakty a vzťahy k zahraničiu.