Profesijné etické kódexy - Remišová, Anna
Najstaršou verziou profesijného etického kódexu je Hippokratova prísaha. V súčasnosti stále pokračuje explózia vytvárania najrôznejších etických kódexov. Filozofické a etické východiská profesijných kódexov. Podstata a význam profesijnej etiky a profesijného kódexu. Výhrady voči etických kódexom a ich neurčitej formulácii. Žiaduce vlastnosti správneho etického kódexu.