Metafyzika dejín - nový smer Kantovho kriticizmu - Belás, Ľubomír
Celostný pohľad na Kantovo filozofické dielo ohľadom jeho koncepcie filozofie dejín. Názory filozofov na Kantovo dielo. Rozbor jeho malého spisu Idea ku všeobecným dejinám vo svetoobčianskom zmysle. Kantovo videnie prírody, človeka, slobody a budovania občianskej spoločnosti.