Tri normatívne modely demokracie - Habermas, Jürgen
Vymedzenie protikladných čŕt proceduralistického pohľadu na demokraciu a politiku vyjednávania a odlišných paradigiem - liberálnej a republikánskej. Obraz štátu a spoločnosti podľa týchto rôznych koncepcií.