Zabezpečenie dane z príjmov plynúcich daňovníkom s obmedzenou daňovou povinnosťou - Luknárová - Kutišová, Dalila
Podľa zákona o daniach z príjmov (ZDP) u daňovníkov s obmedzenou daňovou povinnosťou sa na území SR zdaňujú len tie príjmy, ktorý zdroj je na našom území. Príslušný režim zdanenia sa uplatňuje v závislosti od druhu príjmu. Daňovníci s obmedzenou daňovou povinnosťou. Inštitút zabezpečenia dane podľa par. 53 ods. 2 ZDP. Tuzemský a zahraničný platiteľ dane. Identifikácia zdaniteľného príjmu, ktorý podlieha zabezpečeniu dane. Vysporiadanie dane.