Mezinárodní politika životního prostředí Konflikt mezi integrálním ekosystémem a fragmentárním systémem států? - Jehlička, Petr
Vývoj environmentálnej problematiky v druhej polovice 20. storočia. Internacionalizácia environmentálnych problémov v politike. Ekologický systém a systém suverénnych štátov. Medzinárodné environmentálne režimy a epistemické spoločnosti.