Úročenie hypotekárnych úverov pre občanov prvýkrát kleslo a sú už lacnejšie ako pôžičky zo stavebných sporiteľní - Kováčová, Jana
Občania majú problémy s financovaním vlastného bývania. Možnosť získania pôžičky od Štátneho fondu rozvoja bývania. Občania najčastejšie využívajú stavebné úvery od dvoch stavebných sporiteľní pôsobiacich na trhu už ôsmy rok. Zníženie úročenia hypotekárnych úverov v jednotlivých bankách. Účtovanie poplatkov za poskytnutie hypotekárneho úveru. Zosilnenie konkurencie medzi bankami pri poskytovaní hypotekárnych úverov.