Vyživované dieťa a návšteva školy - Piršelová, Dagmar
Jednou z podmienok na uplatnenie dieťaťa ako vyživovanej osoby (mesačne 950 Sk resp. 1900 Sk odpočet zo základu dane) na daňové účely je, že ak ide o plnoleté dieťa, musí sa sústavne pripravovať na budúce povolanie štúdiom. Príspevok je venovaný kritériám, resp. povinnostiam, ktoré musí daňovník splniť, aby vznikol nárok na príslušnú daňovú úľavu. Praktické príklady.