Rezervy a opravné položky - Slimáková, Mária
Tvorbu a použitie rezerv a opravných položiek rozlišujeme na zákonnú a ostatnú. Delenie a druhy rezerv a opravných položiek. Rezervy a opravné položky v bankovníctve. Rezervy a opravné položky v poisťovníctve. Rezerva na opravu hmotného majetku. Ostatné rezervy. Opravné položky k pohľadávkam voči dlžníkom v konkurznom a vyrovnávacom konaní. Účtovné rezervy a opravné položky.