Z vědeckého odkazu Karla Engliše k 120. výročí narození - Vencovský, František
Karel Engliš vstúpil do dejín ekonomického myslenia ako tvorca teleologickej teórie národohospodárskej a do dejín Československa ako vedúca osobnosť jeho finančnej a menovej politiky 20. a 30. rokov.