Novela zákona o poisťovníctve - Fekete, Imrich
Dňom 1.4. 2000 nadobudol účinnosť zákon č. 101/2000 Z.z., ktorým sa zmenil a doplnil zákon SNR č. 24/1991 Zb. o poisťovníctve v znení zákona č. 25/1992 Zb., zákona č. 197/1992 Zb., zákona č. 306/1995 Z.z. a zákona č. 356/1997 Z.z. Cieľom zákona č. 101/2000 Z.z. je legislatívne upraviť podmienky podnikania a činnosti v komerčnom poisťovníctve a vo výkone dozoru nad týmto poistením v súlade s programom postupnej harmonizácie národnej legislatívy s právom EÚ.