Skupina Světové banky a její struktura - Olšovský, Ludvík
Svetová banka - najväčší svetový zdroj rozvojovej pomoci. Poslanie a činnosť Svetovej banky (úvery, technická asistencia). Ďalšie inštitúcie so špecializovaným zameraním tvoria súčasnú sústavu Svetovej banky: Medzinárodné združenie pre rozvoj, Medzinárodná finančná korporácia, Agentúra pre mnohostranné investičné záruky, Medzinárodné centrum pre riešenie investičných sporov. (Príloha k 55. výročiu zasadania MMF a Skupiny Svetovej banky v Prahe 2000).