Úvahy SPP o zaistení ceny plynu odložili neisté očakávania - Hirman, Karel
Rizikovosť pri nákupe zemného plynu spočíva v nákupnej cene, kurzové riziko je podstatne menšie. Tranzit plynu je výnosný a výnosy z neho sú dlhodobo stabilné. SPP zažiadal o zvýšenie cien plynu po zvýšení cien ropy na svetových trhoch, ale narazil na odpor Ministerstva financií SR. SPP zaznamená v tomto roku výrazný pokles zisku. Možnosti stabilizácie ceny. Aj hedžing je v tejto situácii nevýhodný. Väzba ropy a plynu ostane.