Budúcnosť kórejského automobilového priemyslu je v rukách západných automobiliek - Schönwiesner, Roman
Z histórie kórejského automobilového priemyslu. Polovica vyrobených vozidiel smerovala na export. Tempá rastu množstva vyvážaných vozidiel prevyšovali tempá rastu kórejského HDP. Domáci predaj sa v r. 1998 prepadol oproti r. 1997 takmer o 60 perc. Kórea sa orientovala na export. Proces globalizácie zasiahol aj kórejský automobilový trh. Budúcnosť patrí západným koncernom. Koniec ochrany trhu.