Poukazovanie dôchodkov na účty - trend 21. storočia aj na Slovensku - Štrpková, Adela
Od roku 1987 začala Sociálna poisťovňa uplatňovať vo výplatách dávok dôchodkového zabezpečenia systém bezhotovostného platobného styku, ich poukazovaním na sporožírové účty Slovenskej sporiteľne. Od roku 1998 sa začali dôchodky poukazovať aj na osobitné druhy osobných účtov v 12 peňažných ústavoch. Doterajšie skúsenosti.