Zhodnocovať dočasne voľné finančné zdroje štátu na finančných trhoch? - Kostanjevcová, Lucia
Štát, ktorý dosahuje deficitný štátny rozpočet bežného roka a dlh z minulých rokov, musí tento stav určitou formou prefinancovať. Štát pristúpi k zhodnocovaniu finančných zdrojov, ktoré dočasne prevyšujú jeho potreby (cash management). Príklad cash managementu vo Veľkej Británii. Usmerňovanie likvidity súhrnného účtu štátu v SR. Ďalšie možnosti zhodnocovania dočasne voľných prostriedkov štátu v SR.