Niektoré súvislosti s Európskou menovou úniou prípad zóny francúzskeho franku CFA - Hájniková, Jana
Proces ekonomickej a menovej integrácie prebieha nielen v Európe. Prepojenie Zóny francúzskeho franku CFA na Európsku menovú úniu. Zóna má dve podzóny: Západoafrická hospodárska a menová únia (UEMOA) a Hospodárske a menové spoločenstvo strednej Afriky (CEMAC). Menová spolupráca medzi Francúzskom a africkými krajinami.