V čase od vyhlásenia do zrušenia konkurzu správca konkurznej podstaty nadobúda postavenie daňového subjektu - Benčík, Patrik
1. augusta 2000 nadobudla platnosť 16. novela zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov... . Novela bola prijatá ako zákon č. 240/2000 Z.z. Ťažisko novelizácie zákona. Prihlasovanie daňových pohľadávok. Konkurzná prihláška. Účinky vyhlásenia konkurzu.