Reforme verejnej správy chýbajú jasné politické rozhodnutia - Reiselová, Eva
Reformu verejnej správy brzdí neschopnosť vládnej koalície dohodnúť sa na dvoch dôležitých aspektoch - vytvorenie vyšších územných celkov (VÚC) a organizácia štátnej správy (mať či nemať okresné úrady). Nezhody v počte vyšších územných celkov. Definícia VÚC. VÚC verzus samospráva.