Kultúra a formovanie osobnosti vysokoškolákov - Duda, Emil
Potreba riešenia úloh humanizácie vzdelávania a výchovy. Kultúrny stav spoločnosti a vzdelávanie. Obsah pojmu kultúra. Význam osobnostného prístupu vo vzdelávaní. Formovanie kultúry vysokoškolsky vzdelaného odborníka. priorita socio-kultúrnych hodnôt.