Vyhliadky pre hospodársky rast zatiaľ pozitívne - Suďa, Pavol
Hodnotenie ekonomického rastu v druhom štvrťroku r. 2000. Vývoj HDP. Nepriaznivý hospodársky vývoj v r. 1995-1998. Po voľbách v r. 1998 sa prepadol investičný dopyt. Na pád koruny vláda zareagovala balíčkom ekonomických opatrení. Prudký pokles domáceho dopytu, v druhom polroku r. 2000 sa očakáva jeho rast. Ekonomický rast podržal export, ktorý v prvom polroku dokonca presiahol objem dovozu. Problémom ekonomického rastu sú sčasti vysoká cena ropy a silný kurz amerického dolára.