EÚ sa snaží presvedčiť, že dánske odmietnutie eura neoslabí európsku integráciu - Hajšel, Robert
Dánski voliči sa v referende vyslovili proti členstvu v Európskej menovej únii a proti zavedeniu eura namiesto dánskej koruny. Dánsko nie je proti európskej integrácii, ale je nespokojné so širším procesom globalizácie ekonomiky a všeobecnej európskej integrácie. Negatívne a pozitívne dôsledky dánskeho rozhodnutia.