O lízingu netradične - Barcaj, Tomáš
Podstata lízingu. Finančný a operatívny lízing. Základné pojmy lízingu: Lízingová splátka. Záloha. Daňové aspekty lízingu. Podmienky pre uznanie lízingových splátok ako daňových výdavkov. Základné teoretické východiská pri rozhodovaní subjektu či obstarať majetok formou kúpy z prostriedkov úveru alebo formou finančného lízingu. Rozdiely medzi úverom a finančným lízingom.