Zdanenie dlhopisov - Pohlod, Ján
Rekapitulácia zdaňovania výnosov z dlhopisov od roku 1992 s dôrazom na zmeny účinné od 1.1.2000, z ktorých je vybraný prípad: ak ide o príjem z predaja dlhopisov fondu, ktorý občan nadobudol od 1.1.2000, je príjem z predaja oslobodený od dane, len ak spĺňa ustanovenia par. 10 ods. 3 ZDP - zisk z predaja cenných papierov do 50 000 Sk.