VUMA postupne rastie na najväčšiu výrobu Emersonu v Európe - Hrúz, Juraj
Hospodárenie firmy VUMA, a.s. Nové Mesto nad Váhom. Za desať rokov svojej činnosti takmer zdesaťnásobila objem výroby. Vyrába hlavne pre materskú firmu Emerson Electric Company v USA. Takmer celá produkcia ide na export. Podnik prešiel od výskumu, v minulom režime, k výrobe. Tržby spoločnosti. Komunikáciu medzi firmou a zahraničným investorom brzdí hlavne legislatíva a byrokracia.