Konfliktní zóny ve Střední Asii - Horák, Slavomír
Afganistan ako zdroj napätia a nestability pre celý región, vrátane Strednej Ázie. Islámsky extrémizmus v Strednej Ázii. Etnické menšiny. Populačná explózia a sociálne problémy. Zóna konfliktov vo Fergánskej kotline. Občianska vojna v Tadžikistane. Perspektívy regiónu Strednej Ázie.