Viazané vklady - Vajda, Eduard
Vo všeobecnosti sa úroky alebo iné podobné výnosy plynúce fyzickým osobám z viazaných vkladov zdaňujú osobitnou sadzbou 15 perc. Od 1.1.2000 je možné pri úrokoch alebo iných výnosoch uplatniť aj tzv. zvýhodnenú osobitnú sadzbu 5 perc. Kto a za akých vkladov si môže uplatniť osobitnú sadzbu dane 5 perc.