Novela Colného zákona účinná od 1. augusta 2000 - Kubicová, Jana, 1961-
Novela Colného zákona č. 180/1996 Z.z. v znení neskorších predpisov, ktorá nadobudla účinnosť 1. augusta 2000, priniesla zmeny pri preprave tovaru do tuzemska, v kompetenciách colných orgánov nielen v colnom, ale aj v daňovom konaní. Upravuje vzťah colných orgánov k informáciám bánk podliehajúcich bankovému tajomstvu, reaguje na problémy spojené s konkurzným a vyrovnacím konaním.