Michal Horváth: Kvalita dozoru nad poisťovníctvom a kapitálovým trhom zatiaľ nedosahuje úroveň bankového dohľadu - Kováčová, Jana
Príprava Úradu pre finančný trh - bude postavený na základe existujúceho štátneho dozoru na MF SR. Vytvorí sa rada úradu. Nová legislatíva pre činnosť Úradu pre finančný trh. Právo úradu na sankcionovanie a opatrenia na nápravu. Hlavné príčiny vzniku úradu. V prvej fáze bude mať dozor nad poisťovníctvom a kapitálovým trhom. Financovanie úradu. V budúcnosti aj bankový dohľad bude začlenený pod Úrad pre finančný trh. V r. 2001 by sa pod dozor úradu mali čiastočne dostať aj nebankové subjekty.