Nezamestnanosť klesá pomaly, ale predsa - Reiselová, Eva
Riešenie problému nezamestnanosti verejnoprospešnými prácami. Verejnoprospešné práce nie sú štrukturálnym krokom, ale aktívnym nástrojom sociálnej práce. Národný úrad práce (NÚP) zaznamenal v auguste r. 2000 rekordný počet osôb vyradených z evidencie nezamestnaných. Zmluvy na verejnoprospešné práce sa uzatvárali najviac na päť mesiacov. Obce a mestá sú najčastejšími zamestnávateľmi ľudí zapojených do týchto prác.