Lákavé programy bytovej politiky
Z rozpočtových zdrojov štátu sa v kapitole Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR vyčlenilo pre rok 2000 500 mil. Sk na tri podporné programy, ktoré poskytujú dotácie na výstavbu nájomných bytov, technickú vybavenosť a na odstraňovanie systémových porúch bytových domov. Program poskytovania štátnych príspevkov na výstavbu nájomných bytov a kontrolné mechanizmy.