Operácie s cennými papiermi, účtovanie a zdaňovanie cenných papierov v podnikateľských subjektoch, ktoré nie sú obchodníkmi s cennými papiermi - Plavčanová, Viera
Účtovanie o cenných papieroch počas držby. Účtovanie pri predaji. Posudzovanie predaja cenných papierov z hľadiska dane z príjmov. Účtovanie pri likvidácii a.s., pri vysporiadaní vkladu v s.r.o., členského podielu v družstve. Krátkodobé cenné papiere. Vlastné akcie. Zmenky. Dlhopisy. Operácie s cennými papiermi a daň z pridanej hodnoty. Praktické príklady.