Koordinace ekonomické politiky ČR v síťových odvětvích s praxí EU - Lízal, Lubomír
Český trh s mobilnými telefónmi ako príklad cenovej diskriminácie vyplývajúcej z neregulovaného monopolu. Presadzovanie hospodárskej súťaže Európskou úniou. Konfliktné priority liberalizácie v ČR podľa Európskej komisie. Liberalizácia vybraných sieťových odvetví priemyslu v ČR (železnice, telekomunikačné služby - telefón, internet, mobilné telekomunikácie).