Faktory vyvolávajúce zmeny hodnôt v cestovnom ruchu - Kaspar, Claude
Rast intenzity cestovného ruchu. Počet turistov v medzinárodnom cestovnom ruchu. Príjmy medzinárodného cestovného ruchu podľa regiónov. Najdôležitejšie spoločenské trendy - zmena hodnôt v cestovnom ruchu. Požiadavka profesionality v priemysle cestovného ruchu, manažment ako kľúč k úspechu. Požiadavky na osobnosť manažéra.