SR má potenciál dohnať pokročilejších, hlavná záťaž je na jej pleciach - Hajšel, Robert
Október 2000 - spoločné zasadanie Spoločného parlamentného výboru EÚ a Slovenska - zvýšenie tempa presadzovania európskej legislatívy v SR a posilnenie úsilia v reforme verejnej správy. Význam udržania stability politického systému. 8. novembra 2000 bude zverejnená pravidelná správa hodnotiaca pokrok SR v príprave na vstup do EÚ. Problematika ľudských práv, demokracie a práv národnostných menšín (problém Rómov).