Opatření na trhu práce a veřejné služby zaměstnanosti - Beneš, Stanislav
Od začiatku 90. rokov zdôrazňujú členské krajiny OECD v súvislosti s rastúcim problémom nezamestnanosti potrebu aktívnej politiky na trhu práce a reformu verejných služieb zamestnanosti. Analýza hlavných funkcií verejných služieb zamestnanosti: sprostredkovanie práce, kritériá dávok v nezamestnanosti, aktívne programy zamestnanosti na trhu práce a možné spôsoby reštrukturalizácie celého systému.