Metódy predvídania finančnej situácie podnikov (a ich uplatnenie v SR) - Zalai, Karol
Prezentácia základných, vecných, metodických i aplikačných poznatkov v oblasti metód umožňujúcich prognózovať finančnú budúcnosť podniku. Vytvorenie východiskového súboru podnikov. Výber vhodných ukazovateľov. Metódy prognózovania finančnej situácie podnikov: Metódy bodového hodnotenia. Matematicko-štatistické metódy. Neurónové siete. Osobitosti prognózovania finančného vývoja slovenských podnikov.