Kulturní nacionalismus: Romové a český venkov - Kučerová, Eva
Problematika multikultúrneho spolužitia s rómskym etnikom v českej spoločnosti. Základným teoretickým východiskom je Naisbittov koncept kultúrneho nacionalizmu spojeného s procesom homogenizácie spoločnosti. Vyvrcholenie kultúrneho nacionalizmu v Čechách emigráciou Rómov do západných krajín. Prejavy kultúrneho nacionalizmu v mestskom a vidieckom prostredí.