Výzkum názorů na kulturní blízkost regionů sousedních zemí střední Evropy - Šindlářová, Jana
Predbežné výsledky sociologického výskumu predpokladov oživenia vzťahov, spolupráce a podnikania v prostredí prihraničných regiónov susediacich krajín: Česka, Slovenska, Rakúska a Maďarska. Spoločný dotazníkový prieskum v rámci projektu Euromove bol zameraný na existenciu spoločných kultúrnych hodnôt (Cross-cultural values) na porovnanie postojov a predpokladov respondentov k spolupráci i na bariéry tohto procesu.