Výkon agendy výberu poistného a vymáhania pohľadávok
V dôsledku zmeny systému zdaňovania príjmov počnúc 1. januárom 1993 došlo k zásadnej zmene právnej úpravy povinnosti platiť poistné na nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie. Dovtedajšiu nepriamu formu nahradila priama odvodová povinnosť, povinnosť platiť poistné. Výber poistného. Penále. Vymáhanie pohľadávok. (Príloha č. 10/2000).