Finančné aspekty pracovných kategórií v dôchodkovom systéme - Horváth, Emil
Kritický finančný stav súčasného dôchodkového systému. Koncepcia reformy dôchodkového systému. Jedným zo základných princípov je univerzálnosť. V novom systéme sociálneho poistenia bude možné riešiť problémy skupín profesií, zaradených do bývalých pracovných kategórií v dobrovoľnom doplnkovom pilieri dlhodobých dávok - tzv. treťom pilieri. Prehľad právneho stavu. Štatistické údaje. Finančné aspekty.