Měnové kurzy a zahraniční obchod - příklad Japonska a USA - Jaroš, Jiří
Vplyv menovej devalvácie na obchodnú bilanciu je neistý, čo je v priamom rozpore s uvažovaním Washingtonu, ktorý vyvíja tlaky za účelom posilniť menový kurz JPY/USD. Japonsko a USA by mali uvažovať o posilnení spolupráce v oblasti menového kurzu. Hlavným cieľom by malo byť dostať kurz JPY/USD bližšie k parite kúpnej sily.