Slovensko sa priblížilo k prvej skupine krajín rokujúcich o vstupe do Európskej únie - Hajšel, Robert
Uzavretie troch nových kapitol na prístupových rokovaniach do EÚ. Slovensko sa tým opäť posunulo dopredu, uzavrelo deväť kapitol, je druhé v druhej skupine za Maltou, ktorá má uzavretých desať kapitol. Do konca roka sa otvoria rokovania o vstupe ešte v ďalších štyroch kapitolách. Najťažšie kapitoly ešte len prídu. Problematický je rok otvorenia vstupu nových krajín do EÚ. Význam hodnotenia jednotlivých krajín EÚ.