Úloha centrálnej banky v oblasti dohľadu nad platobnými systémami - Pastuchová, Anna
Moderné centrálne banky sa začínajú intenzívne zaoberať dohľadom nad platobnými a zúčtovacími systémami finančných inštitúcií, najmä v záujme zabezpečenia stability finančného systému krajiny a implementácie menovej politiky. Úloha Národnej banky Slovenska v oblasti dohľadu nad platobným systémom (medzibankový platobný systém SIPS - Slovak Interbank Payment Systems).