Dary a daň z príjmov v roku 2000 (upravené pravidlá) - Piršelová, Dagmar
Poskytovanie darov fyzickými osobami alebo tzv. sponzorovanie ako forma účasti týchto osôb i na správe veci verejných je téma zaujímavá najmä z pohľadu vplyvu tejto aktivity na konečnú daňovú povinnosť týchto osôb. Poukázanie na možnosť ako znížiť základ dane poskytnutím darov. Dary poskytnuté fyzickými osobami obciam a právnickým osobám. Dary poskytnuté verejnou obchodnou spoločnosťou a komanditnou spoločnosťou. Výpočet daňovej povinnosti.