Prípravné konanie v zmysle zákona o správe daní a poplatkov
Zákony č. 219/1999 Z.z., č. 367/1999 Z.z. a 240/2000 Z.z., ktorými sa mení a dopĺňa zákon SNR č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov priniesli zmeny vo viacerých ustanoveniach. Prípravné konanie, ktoré tento zákon upravuje, zahŕňa: Registračnú a oznamovaciu povinnosť daňových subjektov, súčinnosť tretích osôb, postup pri ukončení činnosti, vyhľadávaciu činnosť, pokuty a ďalšie činnosti a povinnosti, ktoré s týmto konaním súvisia.