Rušením štátnych fondov sa začína reforma verejných financií - Apolen, Peter
Reforma štátnych fondov. Do konca r. 2002 by sa malo zrušiť 11 štátnych fondov. Zachovaný má byť len Štátny fond likvidácie jadrovo-energetických zariadení. Transformácia štátnych fondov je súčasťou reformy verejných financií. Ciele reformy. Dotácie sú jedinou zložkou v rozpočtoch fondov, ktorú môže kontrolovať NR a vláda SR. Stransparentnenie výdavkov fondov. Situácia okolo úverových fondov.